Vilken utrustning behövs för att producera film och musik

 

Idag krävs det inte mycket utrustning för att producera varken film eller musik. I alla fall inte om du är i läget när du vill komma igång och börja lära dig det går till. Du kan komma väldigt långt med en Mac eller PC, en mobiltelefon och diverse gratisprogramvaror som till exempel iMovie eller Garageband.

 

Utrustning för filmproduktion

För att göra en film behöver du, naturligtvis, en filmkamera av något slag. Här kan du komma undan billigt med den videokamera som finns inbyggd i din mobiltelefon ända upp till extremt Audio rack and sound recording equipment in recording studio with sound engineer working in the background.dyr proffsutrustning för hundratusentals, även miljontals kronor. När det väl gäller att gå vidare räcker inte din mobiltelefon längre då du kan behöva en kamera med någon form av objektiv. Förutom kameran är det framförallt två saker du behöver tänka på: ljus och ljud. För att du ska få rimlig ljudkvalitet på din film behöver du sannolikt förstärka ljudet på något sätt. Här krävs någon form av handhållna mikrofoner, eller genom att sätta så kallade myggor på dina skådespelare. Den inspelningsmiljö du väljer avgör hur mycket ljussättning du behöver. Det räcker sällan med naturligt ljus. När det gäller utrustning kan du i början antingen köpa billig begagnad utrustning på till exempel eBay, eller betala en smärre förmögenhet för professionell utrustning.

Utrustning för musikproduktion

Om du vill jobba med musik i någon form så är den utrustning du behöver delvis beroende på genre och ambitionsnivå. Du behöver givetvis instrument i någon form, men annars är grunden oftast en dator där du kan spela in och mixa. För bra ljudkvalitet gäller detsamma som för filmproduktion att mikrofoner krävs. Andra saker som är en fördel att ha tillgång till är någon form av synth, ett mixerbord och kanske en distpedal. Fördelen med musik är att du oftast inte behöver köpa in allt på en gång, utan du kan börja ditt skapande med bara grundutrustning och sen bygga på din arsenal efter hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews