Tekniken du behöver!

Oavsett om du håller på med film- eller musikproduktion på hobbynivå eller om du är ett proffs, så finns det en uppsjö med prylar som du kan använda dig av. Vissa prylar kräver förstås en hel del förkunskaper, men de flesta underlättar ditt arbete från dag ett. Nedan hittar du mer information om hur du kan optimera din film- eller musikproduktion.

Filmproduktionsteknik

Det behöver vare sig vara särskilt dyrt eller krångligt att sätta igång med skapandet av en filmproduktion. För dig som inte har någon tidigare erfarenhet kan det vara en fördel att undersöka alternativ som inte kostar för mycket pengar. Exempelvis kan du komma långt på att använda dig av en mobilkamera oavsett om du vill spela in en kortfilm eller exempelvis stop motion. Dessutom kan det vara smart att investera i en powerbank för att du ska kunna vara ute och filma längre. På det sättet kan du enkelt och smidigt ladda din kamera på plats.

På samma sätt finns det en del kulturaktörer som lånar ut teknik till oetablerade personer för att ge dem en chans att förverkliga sina idéer. Om du inte har tillgång till en egen kamera kan det alltså vara ett bra alternativ. Samtidigt behöver du sällan särskilt mycket teknik för att komma igång. Många datorer har helt okej gratis-program som du kan använda dig av för att klippa ihop dina filmer.

Många branscher har dessutom påverkats av pandemin och däribland både musik- och filmbranschen. Det finns dock inspirerande aktörer som vägrat ge upp sina produktioner trots omständigheterna. Det om något visar på att så länge du vill något tillräckligt mycket kan du lyckas med det.

Bra teknik för musikproduktion

Om du inte har råd att själv bekosta din utrustning eller råd att betala hyra för att hyra en studio så kan du söka ett stipendium eller bidrag och på det sättet få delar av kostnaden betald. Det gäller både professionella utövare och dig som vill starta ditt första projekt inom musikproduktion. Som nämnt ovan behöver du inte heller investera i dyr teknik för att komma en bra bit på vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews