Så skapar du YouTubefilmer med din iPhone och iMovie

Dagens mobiler är verkligen smidiga och lätthanterade verktyg för dig som vill fota och filma. Om du vill skapa riktigt bra YouTubefilmer räcker det med en iPhone och iMovie. Köp en begagnad iPhone, så kan du ta med dig din mobil och filma överallt.

Skaffa iPhone X

Det är fyra saker som du behöver för att skapa sevärda YouTubefilmer som kan bli riktigt virala och ge dig många följare. Du behöver en bra mobil, en riktigt bra/unik idé, ett filmredigeringsprogram samt en mikrofon. Det underlättar ofta också att ha ett stativ. För att skapa en film som ger dig många prenumeranter måste du göra en film inom just din nisch. Oavsett vilken nisch du har, så kan du skapa något mycket visuellt som tilltalar många. YouTube är ju ett visuellt medium. Därför är det smart att verkligen försöka använda det fullt ut. För att skapa en riktigt bra och rolig film kan det krävas lite tuffare tag för mobilen. Som att filma under vatten eller medan du klättrar upp för berg. Det är därför det är smart att satsa på en begagnad mobiltelefon. Du har inte betalat lika mycket som för en ny mobil, samtidigt som du får väldigt mycket för pengarna. Det medför att du vågar ta med din mobil på både bergsklättringen, ridturen och forsränningen. Köp din iPhone x eller annan iPhonemodell hos mResell, som också säljer begagnade datorer. När du handlar hos mResell får du alltid garanti på dina produkt.

iMovie och mikrofon

Förutom att du alltså behöver en bra begagnad iPhone och en riktigt kreativ och unik idé, så behöver du ett redigeringsprogram och en mikrofon. Med iPhone, iPad eller en iMac får du ladda ner redigeringsprogrammet iMovie helt gratis. iMovie är ett mycket bra redigeringsprogram som har allt du behöver för att skapa dina YouTubeklipp. Du kan redigera filmerna på både datorn, surfplattan och mobilen. För att kunna skapa riktigt sevärda filmer bör du också köpa en bra mikrofon. Bland det viktigaste för att folk verkligen ska vilja titta på en film är att ljudkvalitén är bra. Om du är utomhus och filmar behöver du en mikrofon som inte tar upp vind och brus. Din röst ska höras klart och tydligt. Är du ute i naturen så är det fåglar eller ljudet av paddlingen, cykelhjulen eller hästhovarna som folk vill höra, inte brusande vind. Köp därför en lite bättre mikrofon, vilket du naturligtvis också kan göra begagnat. Du behöver också ett stativ för att kunna skapa filmer som är vilsamma för tittarens ögon. Gärna ett lite större stativ så att kameran kommer upp från marken. Med ett stativ kommer du kunna skapa filmer där du själva också är med. Men du kan också skapa snygga naturfilmer, om du till exempel filmar eller fotar en natthimmel under längre tid. Då behöver din iPhone sitta fast på ett stativ för att bilden eller filmen ska bli riktigt spektakulär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews