Prova spela in egna filmer

 

Är du sugen på att göra en egen film, serie, musikvideo eller kortfilm? Då är det bara att prova. Inom film- och musikvärlden pratar man ofta om att det inte finns några regler, utan att man ska gå sin egen väg, prova sig fram och känna efter. Självklart gäller det även i detta fall. Låt dig inte hindras av alla de negativa tankarna som säger åt dig att det är för svårt och krångligt, sätt istället igång och ha kul på vägen. Det är ingen idé att vänta på ett bättre tillfälle eller att alla pusselbitar ska falla på plats, för då kommer man oftast aldrig till skott.

Om du vill satsa på att göra en riktigt bra produktion om även så småningom bli uppmärksammad så är det till och med bra att ha misslyckats några gånger tidigare. Om du jobbar tillsammans med ett team så kommer ni alltid lära er någonting efter varje snedsteg eller misslyckande – för alla erfarenheter är ju bra erfarenheter. Man kan även sätta sig ner regelbundet tillsammans med sPublic Relationsitt team och gå igenom hur det har gått hittills. Här kan man ge varandra feedback och komma överens om vad man kan göra bättre nästa gång. Sedan finns det givetvis mer hjälp att ta från personer som har mer erfarenheter. Storytel kan man hitta ett flertal böcker som ger tips och det finns exempelvis en bok som heter “How Not to Make a Short Film” där du får lära dig kring hur du ska tänka när du gör en kortfilm och vad du absolut inte ska göra. Ett vanligt misstag är att man tänker att man ska klara precis allting själv och att man inte vill ta hjälp på något sätt, men självklart är det bra att höra sig runt för att även kunna undvika att begå uppenbara misstag som andra redan begått.

Men självklart är det även kul att prova på olika produktioner utan att känna någon press. Så om du inte vill satsa på att bli stor inom det området så kan du ändå göra det för att det är roligt och givande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews