Kostymtecknaren – väsentlig för filmproduktion

Kostymtecknaren är en av de många personer som är involverade i en filmproduktion. Det är kostymtecknarens uppgift att designa de kläder och kostymer som skådespelarna ska bära i filmen, och i vissa fall även att skapa kläderna. I andra fall samarbetar kostymtecknaren med en kostymör, som är den som faktiskt skapar de kläder som kostymtecknaren har ritat. Självklart samarbetar kostymtecknaren även med regissören, för att försäkra sig om att de kläder hen skapar går i linje med regissörens vision för filmen.800px-Meiningen_Theatermuseum_Wintermärchen_Erster_Hofnarr

För att arbeta som kostymtecknare krävs självklart kompetens inom textilarbete och en förtrogenhet med olika material, men man måste också ha ett stort mått av konstnärlig förmåga och ledaregenskaper, eftersom man kommer att leda andra i deras arbete. Det är också viktigt att vara insatt i kulturhistoria, för att på ett trovärdigt sätt kunna skapa kostymer från olika epoker. Även om filmen utspelar sig i en fantasivärld spelar vår egen världs värderingar och historia in på hur vi tolkar kostymerna i fantasivärlden, varför denna kunskap är viktig för kostymörer på alla typer av filminspelningar.

Om du är kostymtecknare eller kostymör för en film som har barnskådespelare, och du letar efter passande kläder, ska du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns ett stort utbud av barnkläder som passar alla roller, så länge filmen utspelar sig i nutid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews