Film och musik i USA

Film och musik är något som alltid varit populärt, iallafall sedan början av 1900-talet. Idag finns det en mängd olika film- och musikscener runtom i världen. I Indien har man exempelvis Bollywood, men det finns även i Sverige varpå man fostrat många bra artister och skådespelare. Detta är en bransch som ökat sina intäkter genom födseln av nya världsstjärnor. Exempelvis Justin Timberlake, Brad Pitt och Ashton Kutcher för att bara nämna några. Dock så är det viktigt att påpeka att mycket av film- och musikproduktionen har sitt ursprung i USA. Således syftar denna artikeln till att diskutera film- och musikbranschen i USA.

Varför USA?

Många kanske undrar varför just film- och musikbranschen är så pass stor i USA. Bakgrunden till detta har sitt ursprung i slutet av andra världskriget. Detta då USA alltmer blev en stormakt runtom i världen. På grund av att USA blev ett allt rikare land valde många att söka lyckan inom branschen i USA. Således föddes en enorm film- och musikindustri som alla ville vara del av.

I dagsläget är det fortfarande möjligt att vara del av denna industri i USA. En del väljer att pröva lyckan i USA genom att åka dit ett par månader för att leta efter jobb och möjligheter. Detta kan till viss del anses vara enklare idag än förr i tiden. Framförallt då man nu kan starta egna bolag och ta företagslån hos bolag som Qred vilket gör det enkelt att våga ta det första steget. Detta var inte möjligt för ett tiotal år sedan då man ofta var tvungen att sälja av egendomar och ägodelar för att ens kunna ta sig över Atlanten.

Var pågår all film- och musikproduktion?

Merparten av världens film- och musikproduktion sker i Hollywood. Man skulle kunna säga att Hollywood är en del av staden Los Angeles som specifikt inriktar sig specifikt mot denna branschen. Således bor även många kändisar i denna delen av staden och det är inte ovanligt att se dessa om man ger sig ut på gatorna.

I Hollywood så finns speciella kvarter där produktionen pågår. Produktionen är ofta i stora byggnader som nästan ser ut som flyghangarer. Utanför så finns en mängd olika vagnar parkerade, där olika deltagande i produktionerna blir sminkade. De finare kändisarna har ofta chaufförer som kör dem mellan de olika studiorna.

Generellt sett så är varje studio uppbyggt för ett speciellt syfte eller program. Exempelvis så finns det en studio som är helt och hållet ämnat åt att ha talk-shows. Andra studios är byggda för att man ska kunna spela in actionscener med olika typer av mindre explosioner. Således räknas Los Angeles vara den stad som har den mest välutvecklade film- och musik produktioner i hela världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PublishNews